Tivolitocht lokt honderden wandelaars naar Dijlestad

Mechelen -

Een mooi lenteweertje lokte zondagvoormiddag honderden wandelaars naar het vertrek van de Tivolitocht, georganiseerd door wandelclub Opsinjoorke.

“Alle wandelaars genoten van de doortocht door het Tivolipark, het stappen langs de Nete en de vijvers van Battenbroek en wie voor de lange afstand van 24 kilometer koos, passeerden ook het natuurschoon van domein Roosendael”, zegt voorzitter Rik Wesemael van Opsinjoorke, een van de stichters van de wandelclub nu al 33 jaar geleden.

Opsinjoorke houdt als wandelclub nog altijd stand. “Klopt”, zegt de voorzitter. “Maar het wordt alsmaar moeilijker om de nodige vrijwilligers bij elkaar te krijgen om deze tochten op het getouw te zetten. We blijven het met veel hartstocht doen. Een deel van de inschrijvingsgelden maken we ook over aan het Kinderbrandwonden Fonds, die hier vandaag ook een show met Wally Rocky organiseren”.

En alle wandelaars waren tevreden over de tocht. “Het was genieten bij dit mooie weer. Wat een prachtig stukje natuur is hier in het Mechelse nog te ontdekken”, deelneemster Marie-Claire (62) uit Tremelo.

Tivolitocht lokt honderden wandelaars naar Dijlestad
Foto: LDN
Tivolitocht lokt honderden wandelaars naar Dijlestad
Foto: LDN
Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio