Geen Kristoff meer aan de start in Parijs-Nice

Geen Kristoff meer aan de start in Parijs-Nice

Foto: Photo News

Alexander Kristoff (29) is al opnieuw thuis in Noorwegen. De kopman van Katusha-Alpecin beëindigde nog de zevende rit in Parijs-Nice, maar kwam niet meer aan de start van de slotrit zondagmiddag.

“Kristoff reed die etappe zaterdag nog uit”, aldus persverantwoordelijke Philippe Maertens, “maar het was voorzien dat hij die slotrit niet zou rijden. Alexander wil eenzelfde voorbereiding op Milaan-Sanremo in vergelijking met 2014 toen hij de wedstrijd won. Toen werd de koers nog op zondag gereden, nu is dat een dag vroeger, op zaterdag. Dus rijdt hij deze Parijs-Nice niet uit en na een rustdag vandaag bij hem thuis bij zijn familie kan hij zich verder voorbereiden op de Italiaanse klassieker zoals hij dat voor ogen had.”

Het parcours van Milaan-Sanremo zal de Noor niet verkennen, in tegenstelling tot zijn twee ploegmaten Marco Haller en Michael Morkov die wel al een kijkje gingen nemen op de Poggio zondagochtend, net voor de start van de slotrit in Nice. Na een korte verkenning begon hun wedstrijd nadien om 13u35 in Nice, een korte etappe over 115,5 kilometer.

Donderdag reist Kristoff dan af naar Italië voor La Primavera op zaterdag.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.