Politie zo hoopvol in zoektocht naar ontvoerder van Maddie McCann, dat ze extra geld krijgt

Politie zo hoopvol in zoektocht naar ontvoerder van Maddie McCann, dat ze extra geld krijgt

Het Britse politieteam dat het onderzoek naar de verdwenen Maddie McCann leidt, heeft extra geld gekregen. De Britse overheid pompt nu 96.833 euro extra in de zoektocht naar het Britse meisje dat tien jaar geleden in mei spoorloos verdween uit een vakantiehuisje in Portugal. Daardoor hebben ze nog zes maanden de tijd om het kind terug te vinden.

Het is bijna tien jaar geleden dat Madeleine McCann verdween uit een Portugese vakantieflat in Praia da Luz. Het meisje was amper 3 jaar oud toen er plots geen spoor meer van haar te bespeuren was. Haar ouders, Kate en Gery McCann, hebben al die tijd nooit de hoop opgegeven dat hun dochter nog steeds in leven is en gaan haar regelmatig zoeken.

Politie zo hoopvol in zoektocht naar ontvoerder van Maddie McCann, dat ze extra geld krijgt
Haar ouders, Kate en Gery McCann, met een foto die digitaal verouderd werd. Zo zou Maddie er nu uitzien, als ze nog in leven is. Foto: BELGA

Ook de bevoegde politie wil dat de zoektocht nog verder wordt gezet. “Zij deden een aanvraag voor een ‘Special Grant funding’. De overheidsdienst heeft daarom 85.000 pond ter beschikking gesteld voor operationele kosten die gepaard gaan met het onderzoek, voor de periode tussen april en september 2017”, laat een woordvoerder van de Britse Home Office weten. “Zoals altijd werd de aanvraag grondig bestudeerd vooraleer het bedrag werd toegekend.”

Dat wil zeggen dat er nieuwe bewijzen zijn opgedoken, want dat was de enige reden waarop het onderzoek nog langer dan tien jaar zou mogen lopen, aldus de lokale media. Volgens ITV onderzoekt een klein team van speurders nog één overblijvende piste die “het nagaan waard is”.

De 96.000 euro zorgt ervoor dat de speurders kunnen verder werken aan wat zij ‘Operation Grange’ noemen. Niet onbeperkt, want het geld zou zijn toegekend voor een onderzoek tussen april en september van dit jaar. Er is ondertussen al meer dan 12,6 miljoen euro geïnvesteerd in de zoektocht naar Madeleine ‘Maddie’ McCann.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees