Gemeenteraads doet oproep: “Steun de vele handelaars die getroffen worden door werken”

Gavere -

Nadine De Stercke (N-VA) heeft in de gemeenteraad opgeroepen om de handelaars een financieel duwtje in de rug te geven. “Ze worden zwaar getroffen door de vele wegenwerken.”

“De handelaars in Gavere worden al zeven jaar geconfronteerd met grootschalige wegenwerken”, stelde oppositieraadslid De Stercke. “Na werken in Dikkelvenne, aan de Gaverse Steenweg en nu in de Kasteeldreef en Molenstraat, is het tijd dat het gemeentebestuur hen financiële steun biedt. De nodige wegenwerken veroorzaken onvermijdelijk hinder.”

“Zelf ideeën aanbrengen”

De lokale economie gaat er volgens De Stercke ook niet op vooruit. “Vele handelaars zien hun omzet als gevolg van de werken dalen. Daarom stel ik voor om hun publiciteitsacties maximaal twee keer per jaar te ondersteunen door 50 procent van de kosten te dragen, met een maximum van 50 euro per getroffen handelaar.”

Schepen van Middenstand Marnix Vandekerckhove (Open VLD-VOG) onderzoekt hoe de handelaars ondersteund kunnen worden. “In de nieuwsbrief staat duidelijk te lezen dat de handelaars wel degelijk bereikbaar zijn”, klinkt het. “We zorgden ook voor uniforme naambordjes. Het is nu de bedoeling dat de voorzitters van het Handelscentrum Gavere en het Bedrijvenplatform ideeën aanbrengen over hoe we de lokale handelaars kunnen steunen. Gelukkig moest nog niemand zijn zaak sluiten.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio