Gezin dat gasontploffing overleefde, staat opbrengst benefiet af: "Anderen hebben hulp meer nodig"

Gezin dat gasontploffing overleefde, staat opbrengst benefiet af: "Anderen hebben hulp meer nodig"

Acteur Johny Voners kwam langs en ging met iedereen op de foto. Foto: eva

Waregem / Beveren-Leie -

Het gezin Degroote overleefde vorig jaar een zware gasontploffing in hun woning. Zaterdag was er voor hen een benefiet. Op vraag van de slachtoffers gaat de opbrengst naar een goed doel. “Kinderen die minder geluk hadden, hebben deze hulp meer nodig”, zegt papa Koen.

Een half jaar geleden, op 12 september 2016, deed er zich in de woning van Koen Degroote een gasontploffing voor. De rijwoning op de Tomberg werd volledig vernield. Koen en zijn drie tienerkinderen overleefden het drama. Twee van de drie liepen wel brandwonden op. Dochter Amelie (11) was er het ergst aan toe en liep tweedegraads wonden op aan benen en armen.

Een half jaar later ziet het er goed uit voor het gezin. “Amelie heeft drie weken in het ziekenhuis gelegen en ze zal nog enige tijd moeten revalideren. Maar het zal helemaal goed komen met haar”, zegt papa Koen, die ondertussen is begonnen met de heropbouw van zijn woning. “Mentaal is het voor ons allemaal nog zwaar. Maar we mogen blij zijn dat we het nog kunnen navertellen en dat de gevolgen al bij al nog meevallen. Dit had allemaal veel slechter kunnen aflopen.”

“In het ziekenhuis heeft Amelie kinderen gezien die er veel erger aan toe waren. Dat heeft op haar een enorme indruk gemaakt. Ze wilde graag die kinderen helpen.”

Lees meer in Het Nieuwsblad editie Kortrijk-Waregem-Menen van maandag 13 maart

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees