Koop (een stukje van) je eigen windmolen

Koop (een stukje van) je eigen windmolen

Het bedrijf BeauVent beheert al windmolens in Nieuwkapelle Foto: krv

Diksmuide -

Zeventig mensen waren wel geïnteresseerd om een windmolen te kopen. Toch zeker een stukje van één. Op de energiemarkt van Elicio en BeauVent in Kaaskerke verkochten ze aandelen in drie nog te bouwen windmolens. Eind dit jaar moet de vergunning in orde zijn.

“Tijdens onze energiemarkt hebben we alle vragen beantwoord van de bezoekers. Dit zijn zowel de dorpsbewoners van Kaaskerke of geïnteresseerde mensen die niet eens in Diksmuide wonen”, vertelt Niko Deprez van BeauVent. “Wij spelen open kaart. Alle studies inzake natuur en milieu, slagschaduwen en geluid zijn ter inzage. We willen eerst de bevolking informeren, pas nadien vragen wij een vergunning. Zo kan je als bewoners door ons precies laten berekenen wanneer en hoelang je een slagschaduw zal ondervinden en hoeveel lawaai deze windmolens zullen produceren nabij je eigen woning.”

De man probeert mensen warm te maken om mee te investeren in drie windturbines die zijn bedrijf wil neerpoten in Kaaskerke. “We hopen eind dit jaar de vergunning te bekomen. Vanaf dan zal iedere Diksmuideling een brief in zijn bus vinden waarin we vrijblijvend vragen om een windmolen mee te helpen financieren.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio