Sociaal Huis helpt gezinnen in nood aan matras

Sociaal Huis helpt gezinnen in nood aan matras

Foto: LDN

Mechelen -

Een Albanees gezin uit de Korte Ridderstraat in Mechelen heeft van het Sociaal Huis een matras gekregen. Het gaat om een samenwerking tussen een webshop en het Sociaal Huis om nieuwkomers en gezinnen in nood te helpen.

Oscar Sleep is een webshop die onder meer matrassen verkoopt. Teruggestuurde matrassen van klanten zijn nog in perfecte staat, maar zijn niet meer verkoopbaar aan anderen.

“We willen de niet meer verkoopbare matrassen een goede bestemming geven. Als Mechelaar zocht ik contact met het Sociaal Huis met de vraag of we een samenwerking konden aangaan. Het Sociaal Huis heeft zicht op wie het in Mechelen best kan gebruiken”, zegt onafhankelijk communicatie adviseur Bavo Verstraeten van Oscar Sleep.

“Onze sociale dienst heeft een goed zicht op de gezinnen die daar het meest behoevende voor zijn. We hebben een twintigtal gezinnen bovenaan het wachtlijstje staan. Oscar Sleep engageert zich om gedurende minstens zes maanden alle teruggestuurde matrassen te schenken aan behoevende gezinnen”, zegt Koen Anciaux, voorzitter Sociaal Huis Mechelen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio