Voetbalsters zien elkaar na jaren terug op reünie

Voetbalsters zien elkaar na jaren terug op reünie

“Als blijvende herinnering gaven we de vrouwen een voetbaltruitje van hun gewezen club”, zegt organisator Ivan De Pauw (links). Foto: eva

Waregem -

Na een lange tijd, voor sommigen twintig jaar geleden, zagen een vijftigtal (ex-)voetbalsters elkaar terug op de reünie van damesvoetbalploeg Davo Waregem. Profspeelster Jana Coryn, die er haar carrière begon, wilde het feest absoluut niet missen.

Het opgedoekte Davo Waregem was een van de eerste damesvoetbalploegen uit onze regio. Wat in 1985 begon als een amateurploeg, kende vooral in de jaren negentig een groot succes. Er kwamen steeds meer ploegen bij en absoluut hoogtepunt was het promoveren van de eerste ploeg naar tweede nationale.

De reünie werd georganiseerd door Ivan De Pauw. “De jongste jaren zeiden steeds meer mensen dat ze nog eens elkaar wilden zien en het leek ons de moeite om het te proberen”, aldus Ivan.

Bij Davo speelden twee Belgische topvoetbalsters van het moment. Gouden Schoen Tessa Wullaert kon er niet zijn op de reünie, maar maakte wel een filmpje. Jana Coryn, die speelt bij de Franse tweedeklasser Lille, kwam wel af.

“Ik wilde het gewoon niet missen. Ik denk nog met heel veel plezier terug aan mijn beginjaren.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio