Alweer jonge Esseveesupporter overleden: bekerfinale start met eerbetoon aan Bram (25)

Alweer jonge Esseveesupporter overleden: bekerfinale start met eerbetoon aan Bram (25)

Bram Desmet verloor zondagavond in de Kruishoutemseweg even voorbij de brug over de E17 de controle over het stuur. De auto sloeg overkop en kwam op zijn dak tot stilstand in de voortuin van een woning. Foto: ndz

Waregem -

Opnieuw is een supporter van voetbalclub SV Zulte Waregem om het leven gekomen. Bram Desmet (25) uit Waregem stierf zondagavond nadat hij in de Kruishoutemseweg de controle over zijn stuur verloor.

De jonge Waregemnaar was op de terugweg van een avondje voetbal met vrienden. Hij volgde een wedstrijd van Nokere-Kruishoutem. Voor de supporters van SV Zulte Waregem komt het nieuws binnen als een mokerslag, want het is al het tweede overlijden van een hevige supporter in korte tijd.

Amper drie weken geleden overleed Nils Schepens (31) uit Waregem nadat hij op een bouwwerf in Oostende door een gat in een dak viel.

LEES OOK: Verslagenheid over overlijden Nils (31): "Hij was zo'n graag geziene gast"

Bram Desmet voetbalde ook zelf, sinds 2013 bij de ploeg in vierde provinciale van KVC Nokere-Kruishoutem en bij liefhebbersploeg Real Deerlijk. De spelerskwamen gisteravond samen om over het overlijden te praten, samen met de vriendin van Desmet. “De match van komend weekend (zondag tegen Zevergem, nvdr.), laten we sowieso verplaatsen”, zegt trainer Joachim D’hondt.

Zaterdag, tijdens de bekerfinale van Zulte Waregem tegen Oostende, zou Bram Desmet ook van de partij zijn. “Hij keek echt uit naar die bekerfinale”, zegt Wim Vanhamme van supporterslokaal De Klauwaert, waarbij Desmet aangesloten was. “Hij zou samen met een grote groep vrienden met een van onze bussen naar de Heizel trekken.”

Het bekerfeest start dan ook in mineur. “Voor vertrek houden we op alle tien de bussen een minuut stilte of applaudisseren we een minuut lang”, zegt Vanhamme, die graag ook op de Heizel een eerbetoon zou houden voor Desmet.

LEES OOK: Wagen belandt op zijn dak in voortuin, bestuurder (25) overleeft crash niet

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees