Yanina Wickmayer riskeert celstraf en zware boete voor bouwovertreding

Yanina Wickmayer riskeert celstraf en zware boete voor bouwovertreding

Foto: AFP

Diest -

Tennisster ­Yanina Wickmayer (foto), haar vader Marc en de vennootschap De Biesthoeve hangt een boete van 900.000 euro boven het hoofd, op verdenking van bouwinbreuken bij aanpassingen aan het landhuis De Biesthoeve in Diest. In 2013 kreeg vader Wick­mayer een stakings­bevel voor vermeende uitbreidingen. Er volgde een regularisatieaanvraag, maar die werd geweigerd na negatief advies.

De 27-jarige Wickmayer liet tussen de zomer van 2012 en januari 2013 een bijgebouw uitbreiden en drie garagepoorten plaatsen. Er zouden ook onregelmatigheden gebeurd zijn bij de aanleg van een kasseiverharding. Volgens het parket heeft de tennisspeelster voorts haar bouwvolume vergroot en een aanpalend bos gerooid.

Wickmayer bleef afwezig op de zitting. “Yanina concentreert zich momenteel op de voorbereiding van de Miami Open, één van de belangrijkste tornooien van het tennisseizoen”, reageert Bob Laes, de juridisch adviseur en vertrouwenspersoon van Yanina Wickmayer. “Ze kon gisteren dus niet zelf aanwezig zijn op de rechtbank omdat ze in Amerika aan het werk is.”

“De rechtbank dient zich nog uit te spreken over deze zaak dus het is voorbarig om conclusies te trekken”, zegt Laes nog. “Ik kan alleen bevestigen dat Yanina op geen enkele manier betrokken was bij de vermeende overtredingen en zelfs niet werd geïnformeerd of ondervraagd hierover. Onze verbazing was dan ook groot toen de dagvaarding op haar naam werd ontvangen en wij verzoeken de vrijspraak.” De raadsman ontkende de vergroting van het bouwvolume en het rooien van het bos.

Het openbaar ministerie vorderde een principiële, niet nader bepaalde celstraf en een boete van 50.000 euro voor Yanina Wickmayer en eenzelfde bedrag voor haar vader Marc Wickmayer, met wie ze op het moment van de feiten een vennootschap vormde. Ook voor die vennootschap vroeg de openbaar aanklager dezelfde boete. Vermeerderd met opcentiemen betekent dat een boete van 900.000 euro.

Het vonnis volgt op 10 april.

Corrigeer

Meest Gelezen Sport