VOETBAL1STE PROVINCIALEVK LIEDEKERKE - RC BUTSEL - Liedekerke met zevenmijlslaarzen

“Op weg naar linkerkolom”

“Op weg naar linkerkolom”

Simon Verhavert: “Het vertrouwen is hersteld.” Foto: dsj

Liedekerke -

Op de Heuvelkouter nam Simon Verhavert met Liedekerke nu ook de maat van staartploeg Butsel zodat het degradatiespook nu nog slechts een verre schim is. Liedekerke kijkt zelfs al hogerop na een spectaculaire remonte.

Liedekerke snelt met zevenmijlslaarzen naar een verlengd verblijf in eerste provinciale?

Simon Verhavert: “We rukten al op naar de tiende plaats en lijken op weg naar de linkerkolom. Daar horen we ook thuis. Vorig seizoen misten we de seizoenstart, maar raakten we nadien op de rails om als een sneltrein terug naar de kop op te rukken. Dit seizoen verzeilden we na een slechte start in het sukkelstraatje. Pas na Nieuwjaar raakten we onder stoom. We slagen er nu beter in om de concentratie te bewaren. Tegen Butsel leverden we zeker geen superprestatie af, maar we zetten de wedstrijd wel verdiend naar onze hand.”

Liedekerke heeft nog zes wedstrijden voor de boeg om zijn seizoen verder op te poetsen?

“We mogen nooit vergeten dat we over een ploeg beschikken die goed zijn streng trekt op voorwaarde dat de mouwen worden opgestroopt. We zetten nu een zegereeks neer waar we voor de winterstop niet in slaagden. De trainerswissel wierp zijn vruchten af en het geschonden vertrouwen is intussen hersteld wat ook een slok op de borrel betekent. We raakten als ploeg uit het dal en kunnen nog een mooi seizoenslot breien. We liggen erop gebrand om zo positief mogelijk te eindigen.”

Jij bent een echte clubspeler met familieroots op de Heuvelkouter?

“Mijn vader Jan is afgevaardigde en mijn broer Tomas is hulptrainer bij Liedekerke B. Ook mijn andere broer Pieter-Jan verdedigde nog de Liedekerkse kleuren. Mijn familie ademt voetbal met VK Liedekerke als gemene deler. Ik ben geen speler die de ploeg op sleeptouw neemt. Toen Liedekerke in de heenronde aanmodderde en onder zijn niveau presteerde, deelde ik mee in de malaise. Ik verlengde intussen mijn contract in de hoop dat ik ook volgend seizoen nog mijn steentje kan bijdragen. Eerst willen we dit jaar nog sterk afronden.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio