De band ligt stil bij Volvo Trucks in Oostakker

De band ligt stil bij Volvo Trucks in Oostakker

Foto: VRT

Oostakker -

Bij Volvo Trucks in Oostakker, waar dagelijks 186 zware vrachtwagens gebouwd worden, ligt de band stil. Dat is het gevolg van een stakingsaanzegging (ACV-CSC, ABVV Metaal, ACLVB) die dinsdagochtend afliep.

“Aan de hoofdingang staan stakingsposten van voor aanvang van de eerste shift”, beschrijft Kurt Jordens (ACV-CSC). Bij Volvo Trucks is er geen productie, bij het vroegere Volvo Parts, waar ondersteuning in heel Europa wordt geboden, wordt wel gewerkt.

Het sociaal conflict draait rond werkdruk, verouderd materiaal en verlofregeling en een aantal bijkomende punten. Een eerste toegeving van de directie werd vorige donderdag door ruim 84 pct van de werknemers verworpen. Daarop schakelde de directie het verzoeningsbureau in, maar een eerste onderhandelingsdag van ruim 15 uur leverde nog geen ontwerp op.

Vakbonden en directie worden om 9 uur terug op het Verzoeningsbureau verwacht. Als er een ontwerp-akkoord uit de bus valt, dan wordt dat wel eerst aan de werknemers voorgelegd, vooraleer de staking beëindigd wordt, zo verklaarden de vakbonden eerder.

Bij de truckafdeling van Volvo Group Belgium werken ruim 3.000 mensen en in een logistieke afdeling nog eens 1.000 mensen.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees