VK Liedekerke zoekt veel vrijwilligers

VK Liedekerke zoekt veel vrijwilligers

Voorlopig kunnen kinderen nog blijven voetballen bij VK Liedekerke, maar er zijn dringend vrijwilligers nodig. Foto: dhh

Liedekerke -

VK Liedekerke is dringend op zoek naar vrijwilligers. Momenteel is het niet makkelijk om de jeugdploegen samen te houden. Zo dreigde het einde voor de U12 B-ploeg, maar de club doet er alles aan om dat te voorkomen.

Dat amateurvoetbalclubs het steeds moeilijker hebben om te overleven, is algemeen geweten. Ook bij VK Liedekerke, dat maar liefst 300 jeugdspelers telt, is het alle hens aan dek. De club vindt nog amper gemotiveerde vrijwilligers, waardoor het bijna niet meer haalbaar is om alle jeugdploegen te laten voetballen. Daarom waren er even plannen om de gewestelijke U12-ploeg op te doeken. Dat leidde tot groot protest bij ouders en spelertjes waardoor het plan al gauw werd afgeblazen.

Op een vergadering liet het bestuur de ouders inmiddels weten dat er geen ploegen worden opgedoekt. “De geruchten dat onze U12-ploeg zou worden opgedoekt, heeft heel wat reacties op de sociale media veroorzaakt”, zegt ondervoorzitter Gunther Bockstal. “Daarom hebben we beslist dat we die jonge gastjes van twaalf jaar niet op straat kunnen zetten. Wij willen dat alle jongeren bij ons kunnen blijven spelen. We laten dus niemand vertrekken en behouden de B-ploeg.”

Intussen is de club wel op zoek naar meer medewerkers. “We hopen dat onze inspanning om de toekomstige U13-ploeg te behouden ook betekent dat er zich meer enthousiaste vrijwilligers zullen aandienen. Dat is net het probleem van tegenwoordig: we krijgen ouders moeilijker geëngageerd en het is niet haalbaar om telkens op vier of vijf dezelfde mensen te rekenen. Maar dat is overal zo”, aldus Bockstal.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio