Politie valt hoofdkantoor van Audi binnen

Politie valt hoofdkantoor van Audi binnen

Foto: REUTERS

Om 7 uur vanmorgen is de Duitse politie binnengevallen in het hoofdkantoor van Audi in Ingolstadt. De huiszoeking zou passen in het onderzoek naar het dieselschandaal bij Audi en Volkswagen, maar dat werd nog niet bevestigd.

Bij het parket in München wordt voorlopig niet gecommuniceerd over de zaak. Audi bevestigt wel dat er huiszoekingen aan de gang zijn in Ingolstadt en Neckarsulm. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf gezegd voor aanvang van de persconferentie over de jaarresultaten voor 2016

Audi boekte vorig jaar nieuwe records voor verkoop en omzet, maar zag de operationele winst afnemen. Daarnaast werden ook voor 1,8 miljard euro provisies aangelegd voor het oplossen van het probleem met de sjoemelsoftware bij modellen met de V6 3.0 tdi-motor in de VS en voor de problemen met airbags van de Japanse fabrikant Takata.

Volkswagen was het eerst in het oog van de storm gekomen omdat de autobouwers gesjoemeld zou hebben met de tests die gedaan werden naar het verbruik van hun wagens. Het zou sjoemelsoftware geïnstalleerd hebben op ruim 10 miljoen wagens. In november kwam aan het licht dat ook bij Audi, dat deel uitmaakt van dezelfde groep, gesjoemeld zou zijn.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees