Vakantie

Zijn deze Japanse tuinen in de lente de mooiste plek op aarde?

Zijn deze Japanse tuinen in de lente de mooiste plek op aarde?

Foto: Twitter

In de lente ontluiken in Japan niet alleen de bomen met de bekende roze kersenbloesems, maar ook de blauwe regen in de Kawachi Fuji-tuinen. Het levert telkens indrukwekkende beelden op tijdens de paar weken dat de tuin geopend is voor het grote publiek.

De Kawachi Fuji Gardens liggen in de Japanse stad Kitakyushu en werden voor het eerst geopend in 1977. Door de jaren heen groeide het uit tot een gewaardeerde attractie en het werd in 2016 zelfs nog door Lonely Planet getipt als de te bezoeken bestemming van het jaar in Japan. In tegenstelling tot de typische kersenbloesems zijn het daar de blauwe regens die de show stelen. Zo bloeien er 22 verschillende soorten en vormen ze samen indrukwekkende bloementunnels.

Wie onder een dergelijke tunnel wandelt, zou naar het schijnt overvallen worden door een gevoel van rust. Om dat te ervaren, moet je er wel in de juiste tijd van het jaar terechtkomen. De tuinen zijn normaal maar open van eind april tot ergens midden mei, afhankelijk van de bloeiperiode van de blauwe regen. Tussen eind september en midden oktober kan je er dan wel weer terecht voor prachtige herfsttaferelen. 

 

 

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees