‘Als vrouwen floreren, doen bedrijven dat ook’

‘Als vrouwen floreren, doen bedrijven dat ook’

Foto: Jobat.be

Diversiteit en winst gaan hand in hand. Dat is de conclusie van Mercer, een organisatie die de effecten van gendergelijkheid binnen bedrijven onderzoekt. Of anders gesteld: als vrouwen floreren, doen bedrijven dat ook.

Diverse studies tonen aan dat er een link tussen gender en innovatie bestaat. Ze bevestigen dat diversiteit en winstgevendheid van een bedrijf wel degelijk hand in hand gaan. Toch vertellen de cijfers ons ook dat er nog een hele weg af te leggen is om de gendergap te dichten. Zeker in een sector zoals ICT.

Mandy Schreuder, principal business development leader diversity & inclusion bij Mercer, verduidelijkt: “Binnen de ICT-sector maken vrouwen slechts 34 procent uit van de werknemers. Dat is 10 procent minder dan de algemene vertegenwoordiging van vrouwen in de wereldwijde werknemerspopulatie. Als het over managerfuncties gaat, zijn vrouwen slechts voor 18 procent vertegenwoordigd in de ICT-sector.”

Enkele tips

Het zijn cijfers waarvan je niet meteen vrolijk wordt. Toch leert de praktijk ons dat consequent inzetten op gendergelijkheid loont. Mandy Schreuder geeft een paar tips: “Binnen je organisatie wil je een passie voor het thema ‘gendergelijkheid’ creëren. Vandaar dat het belangrijk is om de leidinggevenden – ook de mannelijke collega’s – op alle niveaus bij de doelstellingen te betrekken”, raadt Schreuder aan.

>

>

>

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees