Na alle controverse over wildcard

Toernooidirecteur Stuttgart in verdediging: “Sharapova heeft het toernooi gemaakt tot wat het nu is”

Toernooidirecteur Stuttgart in verdediging: “Sharapova heeft het toernooi gemaakt tot wat het nu is”

Foto: REUTERS

Markus Günthardt , directeur van het tennistoernooi in Stuttgart, heeft gereageerd op de controverse na de toekenning van een wildcard aan Maria Sharapova. De Russische keert terug uit een dopingschorsing van 15 maanden en kreeg meteen startrecht in Duitsland. Vele collega-tennissers reageerden verontwaardigt. “Maar Maria heeft meegeholpen het toernooi te maken tot wat het nu is”, zegt Günthardt.

Op 25 april loopt de dopingschorsing van Maria Sharapova af en een dag later zal ze al terug op het tennisveld staan voor eerste ronde van het tennistoernooi in Stuttgart. De Russin, die vijftien maanden aan de kant bleef door een positieve Meldonium-test, kreeg een controversiële wildcard van de Duitse toernooi-organisatie. Vele tennistoppers waaronder ex-nummer een van de wereld Angelique Kerber uitten eerder openlijk hun publiek. Caroline Wozniacki noemde het zelfs “onrespectvol” tegenover andere speelsters en andere organisaties.

Markus Günthardt, organisator van het toernooi in Stuttgart, reageerde vandaag voor het eerst op e commotie. ”Ze heeft meegeholpen het toernooi te maken tot wat het nu is. Ik zie voldoende redenen haar een wildcard te geven”, vertelde hij. Sharapova was al drie keer aan het feest in Stuttgart.

Corrigeer

Meest Gelezen Sport