Google en Test-Aankoop lanceren nieuwe website met tips

TEST. Weet jij hoe je jezelf moet beveiligen op het internet?

TEST. Weet jij hoe je jezelf moet beveiligen op het internet?

Themabeeld. Foto: rr

Brussel -

Iedereen wil online goed beveiligd zijn, maar bijna niemand weet hoe hij dat moet doen. Daarom hebben Google en Test-Aankoop de handen in elkaar geslagen en een hele reeks concrete en simpele tips verzameld op één website: cybersimpel.be.

Voor 61 procent van de Belgen is internet essentieel voor het werk en de helft vindt het ook essentieel in zijn privéleven, zo blijkt uit een onderzoek van GfK in opdracht van Google en Test-Aankoop. “Wie zijn internetgebruik toch beperkt, doet dat in de eerste plaats om sociale redenen, voornamelijk om niet té veel tijd online te spenderen. Pas in de tweede plaats wordt het internet vermeden omwille van veiligheidsproblemen”, luidt het.

En toch heeft 37 procent al eens een negatieve ervaring gehad op het internet,voornamelijk met virussen. Internetgebruikers beseffen dan ook almaar meer de gevaren van het surfen en zien vooral virussen, hackers en identiteitsdiefstal als de grootste dreigingen. Het probleem is echter dat twee derde van de internetters online veiligheid te complex vinden of niet goed begrijpen.

Daarom lanceren Google en Test-Aankoop de campagne cybersimpel.be. “Op de website kunnen mensen hun kennis over online veiligheid testen en meteen nuttige tips krijgen die ze kunnen toepassen op hun computer, tablet of smartphone”, zegt Ivo Mechels, CEO van Test-Aankoop.

Hoe goed ben jij op de hoogte van veiligheid op het internet? Doe hier de test:

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees