Man spuwt in gezicht van rechter: half jaar cel en fikse boete

Man spuwt in gezicht van rechter: half jaar cel en fikse boete

Foto: blg

Mechelen -

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft een man veroordeeld tot 6 maanden cel en een boete van 600 euro omdat hij tijdens een verhoor in het gezicht van onderzoeksrechter Theo Byl spuwde. Hij uitte ook bedreigingen en beledigde de man.

Robby Z. is geen onbekende voor het Mechelse gerecht en werd in september 2014 voor onderzoeksrechter Theo Byl geleid in het kader van een helingdossier. Dat zinde Z. niet en hij begon de onderzoeksrechter te beledigen en bedreigen. “Als ik u buiten tegenkom, pas dan maar op, dan maak ik u kapot”, klonk het.

Toen de onderzoeksrechter in een poging om hem te kalmeren polste of de man misschien onder invloed voor hem stond, spuwde Z. naar hem. “Ik vond dat hij uit de hoogte deed”, verklaarde Z. achteraf.

Plooien opnieuw gladgestreken

Het parket vorderde een celstraf van drie maanden cel en een boete van 600 euro, maar de rechtbank meende dat zes maanden een gepastere straf was. “De plooien tussen mijn cliënt en de onderzoeksrechter zijn inmiddels gladgestreken, ze hebben elkaar al ontmoet in het kader van een nieuw dossier”, zei de verdediging.

Al minstens tien keer veroordeeld tot jaar cel

De man heeft een uitgebreid strafregister en heeft minstens tien effectieve veroordelingen van twaalf maanden of meer opgelopen. In november werd hij door de politiediensten gevat en naar de gevangenis overgebracht. Een uurtje later mocht hij die met een enkelband verlaten, maar nog geen 24 uur later werd hij opnieuw betrapt op diefstal. Voor die feiten moet hij nog voor de rechtbank verschijnen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees