Lek in WhatsApp en Telegram: zo makkelijk kon je gehackt worden

Lek in WhatsApp en Telegram: zo makkelijk kon je gehackt worden

Foto: AFP

Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Check Point Software Technologies heeft een gat ontdekt in de beveiliging van berichtendiensten Telegram en WhatsApp, waardoor het mogelijk was accounts van gebruikers over te nemen en gegevens te stelen. Het lek is inmiddels gedicht.

Het beveiligingsbedrijf toont op zijn bloghoe eenvoudig het tot vorige week was om via het delen van een onschuldige foto in te breken bij gebruikers van WhatsApp en Telegram. Het probleem zat bij de webplatformen van beide diensten, die het mogelijk maken berichten te sturen vanuit de browser. Zodra het slachtoffer de foto opende, kon de hacker de account overnemen.

Check Point heeft de beveiligingsteams van Telegram en WhatsApp op 7 maart op de hoogte gebracht, waarna ze snel met een oplossing zijn gekomen. Het is niet duidelijk hoe vaak het achterpoortje misbruikt geweest is en hoeveel accounts op die manier overgenomen werden. Het veiligheidslek betekende volgens het bedrijf wel een gevaar voor honderden miljoenen gebruikers.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees