REACTIES. Bouhanni sprintte naar de zege in Nokere: “Wou benen nog eens testen voor Milaan-San Remo”

REACTIES. Bouhanni sprintte naar de zege in Nokere: “Wou benen nog eens testen voor Milaan-San Remo”

Foto: Photo News

Nokere -

Derde worden na Nacer Bouhanni en Adam Blythe is zeker geen schande. Dat wist ook Joeri Stallaert. Stallaert bevolkte samen met de twee rasspurters het podium in Nokere. “Ik kan me best vinden in de uitslag vandaag”, aldus de renner van Cibel Cebon. Adam Blythe, die tweede eindigde, wil net als Stallaert vol voor de zege gaan vrijdag in de Handzame Classic. En winnaar Nacer Bouhanni, die richt zijn pijlen al op Milaan - San Remo.

“Het is echt gekkenwerk om je hier goed te positioneren voor de sprint”, opende Stallaert. “Net voor het ingaan van de laatste kilometer rijden we een smal baantje op en dan is het bikkelen om je plaats te houden in het peloton. Daarna is het de laatste 350 meter dokkeren geblazen op de kasseien. Ik voelde me heel goed in de wedstrijd en was dat al gaan melden aan mijn sportdirecteur Gaspard Van Peteghem. Zo kreeg ik de steun van de hele ploeg.”

“Er waren vandaag twee renners net iets sneller en daar kan ik me best in vinden”, vervolgde Stallaert. “Vrijdag in Handzame is Bouhanni er al niet bij. Hopelijk draait het daar opnieuw uit op een spurt. De sprint in Handzame ligt me meer dan wat we hier voorgeschoteld kregen. Ik ga vrijdag dan ook voor de overwinning.”

REACTIES. Bouhanni sprintte naar de zege in Nokere: “Wou benen nog eens testen voor Milaan-San Remo”
Het podium in Nokere van links naar rechts: Blythe, Bouhanni, Stallaert. Foto: Marc Van Hecke

Bouhanni: “Volgende doel is Milaan-San Remo”

“Dit was geen gemakkelijke wedstrijd”, vond Nacer Bouhanni. “Van bij de start legde men er de pees op. Er wordt hier traditioneel zeer nerveus gekoerst. Ik wist dat ik me in de finale steeds vooraan moest posteren met al die korte bochten. Ik ben de sprint aangegaan toen we de laatste rechte lijn introkken. Dat was op zo’n 350 meter van de finish. En dan kwam het erop neer alles te geven. Dat is me gelukt.”

“Mijn volgende doel is Milaan-Sanremo”, vervolgde Bouhanni. “Ik wou vandaag nog eens de benen testen alvorens af te reizen naar Italië. Winnen in Nokere was geen must, maar ik kon het ook moeilijk laten liggen. Ik ben voortijdig afgestapt in Parijs-Nice en had deze wedstrijd toch wel nodig om nog wat wedstrijdkilometers op te doen. Of ik nu een van de favorieten ben voor Milaan-Sanremo? Dat weet ik niet. Er zijn er nog wel die die koers als objectief hebben. Mezelf naar voor schuiven doe ik niet. Nokere Koerse verliep ook perfect voor mij. Er was die vroege vlucht en mijn ploeggenoten controleerden het gebeuren voor mij. Ik moest het in de finale dan maar afmaken, al is dat altijd gemakkelijker gezegd dan gedaan.”

Blythe: “Verloor net te veel grip”

“Bouhanni had de beste lijn en was vandaag gewoon de sterkste”, aldus Blythe. “Ik verloor net iets te veel grip om hem te verslaan, maar met de tweede plaats ben ik ook tevreden. Het is een rare spurt hier. Je maakt als renner niet veel mee dat er gesprint wordt op een bergje dat dan ook nog met kasseien bedekt is. Hier dus wel. Dat maakt deze koers ook zo speciaal.”

“Vrijdag ga ik mijn kans wagen in Handzame”, vervolgde Blythe. “Ik heb van journalisten al vernomen dat het daar elk jaar op een massaspurt uitdraait. Ideaal voor mijn eerste seizoenszege. De conditie wordt alsmaar beter. Lukt het niet in Handzame dan is mijn volgend doel de Driedaagse De Panne-Koksijde. Ook daar zijn er enkele kansen op een massasprint. Maar eerst vrijdag afwerken.”

REACTIES. Bouhanni sprintte naar de zege in Nokere: “Wou benen nog eens testen voor Milaan-San Remo”
Foto: Marc Van Hecke

Van Rooy maakte van bergprijs meteen een doel

“Ik heb vorig jaar een heel slecht jaar gehad door allerlei tegenslagen”, legde Kenneth Van Rooy uit. “Nu loopt het beter. Ik wou door een vroege vlucht de conditie nog wat aanscherpen en dat is me wel gelukt. Toen we uiteindelijk met zeven man voorop geraakten, maakte ik meteen een doel van die bergprijs. Daar was immers een mooie premie aan verbonden.”

“Natuurlijk kruipt zoiets wel in de kleren want er waren er nog die van dat nevenklassement een doel gemaakt hadden. Ik wil me de komende wedstrijden nog meer laten opvallen. We reden een hele poos op kop en pakten zo toch mooie publiciteit. De zege zat er nooit in. We wisten maar al te goed dat het peloton in het slot vol zou gaan jagen.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.