Zetels en tapijt worden allemaal vervangen om laatste restje asbest weg te krijgen

Theaterzaal Gildhof wordt volledig vernieuwd

Burgemeester Els Deschepper en schepen Veerle Vervaeke willen het Gildhof tegen september terug open krijgen. Foto: slr

Tielt -

Het stadsbestuur van Tielt heeft besloten om alle zetels in de schouwburgzaal van het Gildhof te vervangen. Alles wat ook maar resten van asbestvezels kan bevatten, zou hiermee volledig weg moeten zijn. De zaal blijft nog zeker tot na de zomer gesloten.

Tielt wil zo snel mogelijk de hele schouwburgzaal van cultureel centrum Gildhof reinigen tot op het bot. Nadat het cc al in 2015 gesloten werd omdat er asbest gevonden was, werd het gebouw volledig gereinigd en van een nieuw dak voorzien. In september 2016 werd het Gildhof feestelijk heropend. Maar al in oktober werden opnieuw hoge asbestwaarden gemeten in de theaterzaal. Weer werd de zaal gesloten, met tal van problemen voor de programmatie tot gevolg.

Het stadsbestuur startte een juridische procedure op om uit te maken wie aansprakelijk was voor de problemen en wat er precies moest gebeuren. De rechter stelde een expert aan die deze maand een rapport indiende. “We hadden onlangs een gesprek met hem. Daarna hebben we besloten om alle zetels en tapijten in de zaal te vervangen door nieuwe”, zegt burgemeester Els De Rammelaere (N-VA). “Het is de bedoeling is om alles wat ook maar mogelijk asbestvezels kan bevatten, weg te halen. Bovendien zullen we van de gelegenheid gebruikmaken om in meer beenruimte te voorzien bij de nieuwe stoelen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio