Bibliotheek beleeft topjaar en leent ruim 37.000 items uit

Bibliotheek beleeft topjaar en leent ruim 37.000 items uit

De bibliotheek werkte goed samen met de scholen in 2016. Foto: slr

Pittem -

De bibliotheek van Pittem heeft een zeer goed jaar achter de rug. In 2016 werden 2.800 boeken meer uitgeleend dan het jaar ervoor. In 2017 staat de bibliotheek ook voor enkele kleine veranderingen.

De bibliotheek van Pittem kan op een zeer goed 2016 terugblikken. Net zoals de vorige jaren, heeft bibliothecaris Patrick Vanden Berghe een evaluatie opgemaakt. Op 1 december waren 936 mensen ingeschreven in de bib. Dat is een lichte stijging tegenover het jaar ervoor. “We hebben wel 2.800 boeken meer uitgeleend”, zegt Vanden Berghe. “Dat is voor ons toch wel een opmerkelijke stijging, want de vorige jaren bleef het aantal stabiel. Ik denk dat we dit vooral te danken hebben aan een goede samenwerking met de scholen in de gemeente.”

Inleverbus

Er werden zo'n 37.358 items uitgeleend in 2016. Om een goede werking te kunnen verzekeren, blijft de bibliotheek investeren. Aan de afdelingen in Egem en Pittem zal een inleverbus komen, zodat leden hun boeken ook buiten de openingsuren kunnen inleveren. Verder zal het interieur van de bibliotheek in Pittem een nieuw laagje verf krijgen, net zoals de zaal Broeders Maristen.

“We willen ook graag onze samenwerking met de kunstenaars versterken”, zegt de bibliothecaris. “Regelmatig staan hier al kunstwerken tentoon, maar we bekijken hoe we nog meer kunnen doen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio