Fit & Gezond

"Elke dag je portie groenten eten verjaagt stress"

"Elke dag je portie groenten eten verjaagt stress"

Foto: Shutterstock

Vrouwen die elke dag drie tot vier porties groenten eten, zouden het risico op stress met bijna twintig procent kunnen verlagen. Dat heeft een onderzoek van de University of Sydney uitgewezen. Volgens ditzelfde onderzoek zouden fruit en groenten bij mannen niet dezelfde gezondheidsvoordelen teweegbrengen.

Dat groenten en fruit gezond zijn, wisten we al. Nu blijkt uit een grootschalig onderzoek van de University of Sydney dat een portie groeten en fruit je niet enkel van de nodige voedingsstoffen voorziet, maar dat het ook je stressniveau kan verlagen. Zo zouden vrouwen die dagelijks drie tot vier porties groenten of fruit eten de kans op stress tot wel bijna twintig procent verlagen.

De onderzoeksresultaten wezen verder ook uit dat het stressniveau bij mannen niet in dergelijke positieve mate wordt beinvloed door fruit en groenten als bij vrouwen. Voor het onderzoek, dat op donderdag in het British medical Journal Open gepubliceerd werd, werden meer dan 60.000 Australiërs ouder dan 45 jaar ondervraagd over hun consumptie van fruit en groenten, hun levensstijl en hun stressniveau.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees