Spontane staking bij vier vestigingen van Delhaize

Spontane staking bij vier vestigingen van Delhaize

Foto: BELGAIMAGE

Brussel -

De werknemers van vier Delhaizewinkels in het Brusselse hebben vrijdag spontaan het werk neergelegd. Dat meldt de CNE. Met de actie willen ze protesteren tegen de gevolgen van het herstructureringsplan van 2014.

Het gaat om de winkels Léopold III, Defré, Fort Jaco in Ukkel en aan de Dikke Beuklaan in Jette.

“De werknemers zijn het beu”, legt Manuel Gonzalez, permanent secretaris van de CNE voor Brussel en Waals-Brabant, uit. Het zijn vooral de gevolgen van het herstructureringsplan van juni 2014, dat het vertrek voorzag van 1.800 werknemers, die ongenoegen veroorzaken.

“Elke winkel moet het doen met tien à vijftien mensen minder”, zegt Rosetta Scibilia, afgevaardigde van de CNE. “De dienst naar de klanten toe en het aanvullen van de rekken ondervinden daar de gevolgen van, wat eveneens een invloed heeft op de omzet. Een daling waarvoor de directie van Delhaize de werknemers verantwoordelijk houdt”, luidt het. “We vrezen voor een nieuwe ramp in de vorm van een nieuw plan.”

Het personeel vraagt een structurele versterking, en niet met studentencontracten en contracten van bepaalde duur, zoals nu het geval is.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees