Toerisme boomt in Mechelen: “Ongeziene cijfers”

Toerisme boomt in Mechelen: “Ongeziene cijfers”

Cultuurschepen Bjorn Siffer. Foto: LDN

Mechelen -

Het gaat goed met het toerisme in de Dijlestad. Het aantal groepsboekingen voor stadswandelingen kende een stijging van liefst 32 procent, het aantal deelnemers van deze boekingen ging van 27.839 in 2015 naar 34.073 of een stijging van 22 procent.

“Ongeziene cijfers voor Mechelen”, zegt cultuurschepen Bjorn Siffer. “Ook het aantal aanvragen voor meetings en teambuildings gaat 50 procent omhoog en ook het Congrescentrum Lamot beleefde een topjaar. Meer dan 700 bedrijven (in 2012 waren er dat 246) zetten Lamot op plaats vier in de lijst van beste Belgische congrescentra van het vaktijdschrift ‘Experience Magazine’”, zegt de schepen.

Opvallend is ook dat steeds meer internationale pers Mechelen heeft ontdekt als ‘verborgen parel’ in Vlaanderen. “In totaal verschenen er over toerisme in Mechelen 443 artikels, in vergelijking met 2015 is dat een verdubbeling”, weet schepen Siffer.

De onthaalbalie van UiT in Mechelen kende eveneens een druk 2016. Er was een opmerkelijke stijging in de verkoop aan het UiT-loket. Daar gingen vorig jaar 86.146 tickets de deur uit wat een stijging is van 17 procent tegenover 2015.

“Met de komst van ons Bourgondisch Stadspaleis in het Hof van Busleyden vanaf maart 2018 zullen nog meer activiteiten worden aangeboden”, besluit een zeer tevreden schepen Bjorn Siffer.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio