Castors Braine is grote favoriet in bekerfinale vrouwenbasketbal tegen Waregem

Castors Braine is grote favoriet in bekerfinale vrouwenbasketbal tegen Waregem

Foto: BELGA

Castors Braine en Waregem strijden zondag (om 15u00) in Monceau-sur-Sambre om de beker in het vrouwenbasketbal. Braine is de grote favoriet na een nieuwe reeks van 22 competitieoverwinningen op een rij. In totaal zijn de Waals-Brabantse vrouwen al 95 competitiewedstrijden op rij ongeslagen. Braine won de bekerfinales in 2014 en 2015, maar verloor vorig jaar verrassend van Namen.

“We hebben het volste vertrouwen in een goede afloop”, opende voorzitter Jacques Platieau twee dagen voor de wedstrijd. “Toch blijf ik voorzichtig. Waregem is één van de teams die ons het dichtste benaderen en ik verwacht niet dat de kloof zondag zo groot zal zijn als in de competitie. Maar we willen absoluut winnen. Bekerwinst is naast een derde titel op rij ons hoofddoel. De laatste weken (sinds de trainerswissel Zvirgzdins voor Mestdagh, red.) is de stabiliteit bovendien helemaal teruggekeerd.”

Waregem-coach Jan Callewaert, die vorige maand met zijn team nog een 101-72 nederlaag leed in Braine, beseft dat de favorietenrol voor Braine is, maar gelooft dat alles mogelijk is. “Braine heeft negen profspeelsters, ik heb er zeven”, opende Callewaert. “De andere meisjes in mijn team trainen vier of vijf keer per week. Ik beschik dus niet over dezelfde voorbereidingstijd als mijn collega. Maar we zullen spelen om te winnen en als we verliezen, zal ik teleurgesteld zijn. We moeten geloven in onze kansen. Als één team op dit moment Braine kan verslaan, zijn wij dat. De zaal in Monceau-sur-Sambre is klein en dus perfect voor ons. Mijn speelsters zullen het maximum moeten geven en een perfecte wedstrijd moeten spelen. En dan is het mogelijk.”

Waregem won de beker eerder al drie keer (1990, 1991 en 2001). Het was ook vier keer eerder verliezend finalist.

Corrigeer

Uitslagen & standen