Colruyt Group wil twee windmolens van 200 meter hoog bouwen langs N37

Colruyt wil windmolens bouwen: Restauranthouder vreest slagschaduw op terras

Colruyt wil windmolens bouwen: Restauranthouder vreest slagschaduw op terras

José Vanbeselaere in de tuin van zijn restaurant. “Ik wilde nog een helihaven aanleggen, maar Colruyt was me voor geweest.” Foto: slr

Tielt -

De Colruyt Group heeft plannen om twee windmolens te plaatsen langs de Ruiseleedsesteenweg. De mensen die in de Rijkegemkouter wonen, zijn niet opgezet met de plannen. “Het landelijk karakter van de buurt zal verdwijnen”, klinkt het.

De Colruyt Group heeft plannen om in Tielt twee windmolens te bouwen. Het gaat om mastodonten van 200 meter hoog. Die zouden tussen de Ruiseleedsesteenweg en de Rijkegemkouterstraat komen te staan, op respectievelijk 300 en 500 meter van het restaurant ‘Het Tomme Goed’.

Intussen kreeg de buurt al bezoek van enkele vertegenwoordigers om de plannen toe te lichten. De buurtbewoners kwamen vorige week samen en beslisten om zich te verzetten tegen de plannen. “De windmolens passen niet in de landelijke omgeving van de Rijkegemkouter”, zegt Vanbeselaere. “Je hebt hier een prachtig zicht op de omgeving, een van de oudste landelijke gebieden van Tielt en omstreken. Dat zou nu dus verpest worden door twee enorme windmolens.”

Maar niet enkel het bezoedelde landschap baart de mensen daar zorgen. “Ik zal ook veel last hebben van slagschaduw, vooral op het terras van mijn restaurant.” Vanbeselaere vreest dat niemand zin zal hebben om op het terras te lunchen als er voortdurend slagschaduw is.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio