Kyrgios geeft forfait voor kwartfinale tegen Federer in Indian Wells

Kyrgios geeft forfait voor kwartfinale tegen Federer in Indian Wells

Foto: AFP

De Australiër Nick Kyrgios (ATP 16) moet forfait geven voor zijn kwartfinale tegen de Zwitser Roger Federer (ATP 10) op het prestigieuze ATP-toernooi van Indian Wells (hard/6.993.450 dollar). “Ik kan helaas niet spelen wegens ziekte. Momenteel denken we dat ik een voedselvergiftiging opgelopen heb en ik hoop dat het niets meer is”, verklaarde Kyrgios vrijdagavond via zijn Twitter-account.

De 21-jarige Kyrgios zorgde woensdag nog voor een verrassing door ‘s werelds nummer twee Novak Djokovic uit te schakelen. De 29-jarige Serviër is recordhouder op Indian Wells met vijf eindzeges (2008, 2011, 2014, 2015 en 2016).

“Ik heb goed nagedacht over deze beslissing, want het is voor dit soort wedstrijden dat ik train. Maar ik ben niet in staat om op het terrein te verschijnen”, verduidelijkte de jonge Australiër. “Ik vind het jammer voor de fans, maar ik moet aan mijn gezondheid denken. Ik wens Roger het beste in het verdere verloop van het toernooi. Ik zal zeker terugkeren!”

Door het forfait van Kyrgios speelt Roger Federer in de halve finales tegen de winnaar van het duel tussen de Japanner Kei Nishikori (ATP 5) en de Amerikaan Jack Sock (ATP 18).

Corrigeer