Celebs

William en Kate naar Parijs, voor het eerst sinds het overlijden van Diana

Twintig jaar nadat zijn moeder Diana in Parijs om het leven kwam, brengt de Britse prins William voor het eerst een officieel staatsbezoek aan de Franse hoofdstad. Ze werden er ontvangen door de Franse president Hollande.

's Ochtends sipten ze in Londen nog van een traditionele Guiness ter ere van St Patrick's day, in de namiddag ging het richting Parijs voor de Hertog en de Hertogin van Cambridge. Het is de eerste keer dat prins William Parijs officieel bezoekt sinds zijn moeder er bijna twintig jaar geleden, op 31 augustus 1997, het leven verloor in een auto-ongeluk. William en Kate zullen twee dagen in Parijs blijven en er onder meer de Britse ambassadeur ontmoeten, een bezoek brengen aan Les Invalides en een rugbywedstrijd bijwonen in het Stade de France. Ze zullen ook eer betonen aan de slachtoffers en nabestaanden van de aanslagen in Nice en Parijs. Het bezoek van de Britse royals wordt gezien als een charme-offensief van de Britten ten opzichte van Europa na de Brexit.

Afgelopen week was prins William op stap zonder zijn vrouw. Tijdens een korte vakantie in Zwitserland zette hij de bloemetjes buiten, iets wat volgens de Britse tabloids niet in goede aarde viel bij vrouw Kate. 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees