Fusiekliniek officieel geopend: “Het waren vijf intense jaren”

Fusiekliniek officieel geopend:  “Het waren vijf intense jaren”

Vlaams minister Jo Vandeurzen kreeg de eer om het lintje te knippen. Foto: mye

Eeklo -

Met het knippen van het lintje is de nieuwe fusiekliniek aan de Ringlaan na vijf jaar bouwen gisteren officieel geopend. “We hebben er vijf jaar keihard aan gewerkt.”

Het plechtige moment werd gisteren voorafgegaan door een academische zitting waar een pak Vlaamse politieke prominenten op aanwezig waren. Zo tekenden Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) en ministers Jo Vandeurzen (CD&V) en Joke Schauvliege (CD&V) present, maar ook de Oost-Vlaamse gouverneur Jan Briers was van de partij.

De uit Eeklo afkomstige dieetgoeroe Pascal Naessens praatte de namiddag aan elkaar en interviewde talloze gasten, waaronder algemeen directeur Rudy Maertens. Die maakte duidelijk dat het vijf intense jaren geweest zijn. “Het was vijf jaar keihard werken met heel veel avond- en weekendwerk. Ik heb mijn gezin zelfs een beetje verwaarloosd. Daarom wil ik mijn vrouw bedanken, omdat ik zoveel tijd in mijn tweede vrouw, Az Alma, heb mogen steken”, lachte Maertens, waarop hij een ruiker bloemen aan zijn vrouw overhandigde die gisteren jarig was.

Ook aanwezig bij het lintjeknippen waren de leerlingen van de twee speciale ‘Almaklasjes’ van buurtscholen Sint-Jozef en het Droomschip. Zij waren er vijf jaar geleden bij toen de eerste steen werd gelegd. Toen zaten ze in het eerste leerjaar, nu in het vijfde. “Ik ben iedere dag komen kijken”, zegt Siebe Nobus.

Patiënten verhuizen

De bouw van de kliniek was een huzarenstukje, maar er komen nog twee belangrijke momenten aan. De patiënten die momenteel nog op de oude Eeklose campus van de kliniek verblijven, verhuizen namelijk op 29 maart naar de nieuwbouw. En op 5 april is het de beurt aan de campus van Sijsele.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio