Basketbal2de Landelijke vrouwenBasket Meetjesland - Tigers Evergem - Bettina Dicky Lowe en Meetjesland gaan voor top vijf

“Zou kers op de taart zijn”

“Zou kers op de taart zijn”

Ewald Schepens: “Het behoud zou echt fantastich zijn voor deze jonge groep.” Foto: Marc Van Hecke

Eeklo -

Zaterdag 18 maart nemen de dames van BBC Meetjesland het thuis om 20 uur op tegen de provinciegenoten van Tigers Evergem. Beide ploegen moeten winnen om hun respectieve doelstellingen, de top vijf en het behoud, hard te maken. Het wordt dus spannend.

De heenwedstrijd op Evergem, waarbij ze met 71-69 nipt de boot ingingen, zit nog altijd vers in het geheugen van Meetjesland forward Bettina Dicky Lowe. “Met 15 driepunters heeft Evergem ons daar werkelijk kapot geschoten. Het zal er dus zaterdag in eerste instantie op aankomen om de defense wat aan te scherpen. Ik ben absoluut niet akkoord met de stelling als zou de wedstrijd er voor ons amper toe doen. Dit is niet alleen een derby waarbij iedereen zowat iedereen kent, maar bovendien blijft het onze ambitie om te landen in de top vijf. Dan moeten we de drie punten zaterdag thuishouden. Met daarna nog vier thuismatchen en slechts één keer op verplaatsing, valt ons programma misschien toch niet helemaal te onderschatten, maar wel haalbaar. Die vijfde plaats zou voor ons echt wel de kers op de taart zijn. Vooral dan gelet op de vele blessures waar we mee kampten. Als er voor volgend jaar één aandachtspunt is voor het bestuur, dan wel dat we dringend een drietal effectieven moeten toevoegen aan ons spelersbestand om echt top te zijn.”

Ewald Schepens: “Nog even volhouden”

Bij Evergem betreedt coach Ewald Schepens de arena met een weliswaar meer bescheiden maar daarom niet minder dwingender agenda. “In het besef dat de derde laatste nog moet testen om erin te blijven tegen de voorlaatste uit de andere reeks, moeten we er alles aan doen om de vier punten voorsprong die we nu hebben op Blue Cats Ieper nog wat uit te bouwen. Nog één of twee zeges scheiden ons van het behoud. Dat realiseren zou voor deze jonge ploeg een fantastisch resultaat zijn. In die zin is de derby op Meetjesland voor ons allesbehalve een oefenpartij. De winst tegen Aalst gaf ons wat ademruimte. Het laatste wat ik wil is dat onze meisjes met al te veel stress het terrein opstappen. Bijgevolg geef ik hen de boodschap mee dat wij dit jaar al evenveel wonnen als vorig jaar over een heel seizoen. Nog even volhouden dus maar voor mijn team.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio