VOETBAL1STE PROVINCIALE - Lennert Hellinckx VK liedekerke

“Ik wil graag een goaltje mee pikken”

Liedekerke -

De jonge flankaanvaller Lennert Hellinckx werd opgenomen in de Liedekerkse selectie die zondag naar Schaarbeek trekt om Crossing te bekampen.

De Essense student geneeskunde werd dit seizoen overgeheveld naar de A-kern en timmert verder aan zijn weg naar boven. “Tegen Butsel werd ik na een uur in de strijd gegooid en ik trok me toch wel behoorlijk uit de slag. Dat smaakt naar meer. Graag zou ik eens een goaltje mee pikken. Vorige week versierde ik wel al een paar kansen, maar de netten laten trillen lukte me vooralsnog niet.”

“De combinatie tussen mijn studies en het voetbal is geen eenvoudige opgave. Ik moet veel en hard studeren. Alle vrije tijd gaat in feite op in het voetbal, maar dat vind ik niet erg. Ik ben nu een gek van het spelletje en een gezond lichaam vergt ook een gezonde geest. Met Liedekerke gaat het de goede kant op met alweer twee overwinningen op rij. Eind oktober begon het vlot te lopen. Indien je pas vanaf dan de resultaten in rekening zouden brengen, prijken we nu op de vijfde plaats.”

“Die gemiste seizoenstart is dus best pijnlijk. Zelf voel ik me uitstekend in mijn vel bij Liedekerke. Ik begon destijds bij Ternat. Bij de beloften trok ik naar Wolvertem, maar de afstand begon door te wegen en ik koos voor de U21 van Liedekerke. Daar werd ik dit seizoen doorgeschoven. Op Crossing wacht een zware match op een synthetische grasmat. We trainden deze week dan ook doorlopend op kunstgras”, aldus nog de jonge knaap van VK Liedekerke.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio