7.000 toeschouwers voor "The Game van Brussels" in Paleis 12

7.000 toeschouwers voor "The Game van Brussels" in Paleis 12

Serge Crevecoeur Foto: kms

Brussels ontvangt vanavond in Paleis 12 voor The Game maar liefst 7.000 toeschouwers voor de topper tegen Antwerp Giants.

"We hebben het concept afgekeken van de Night of the Giants in het Sportpaleis. Vorig jaar kregen we in de eerste editie in Vorst Nationaal 6.000 toeschouwers over de vloer. De tweede editie van The Game brengt vanavond maar liefst 7.000 toeschouwers, waarvan 500 VIPS, naar Paleis 12. We willen van dit evenement een jaarlijkse klassieker maken om het Brusselse basketbal verder op de kaart te zetten," aldus coach Serge Crevecoeur van Brussels.

Brussels won de laatste drie opdrachten en werkte zich op naar de derde stek. Zonder twee sterkhouders als Yoeri Schoepen en Corey Hawkins deed Antwerp Giants, de opponent van vanavond, nog beter. De havenploeg realiseerde vijf opeenvolgende zeges en nestelde zich achter leider Oostende afgetekend op de tweede stek. Een vervanger voor Hawkins is nog niet gekend.

Charleroi ontvangt vanavond Leuven Bears en Bergen neemt het op tegen rode lantaarn Luik. Vrijdagavond opende de 25ste speeldag van de EuroMillions League met nipte winst in de Vlaamse clash van leider Oostende versus Okapi Aalstar (80-79) en met een knappe zege van Kangoeroes Willebroek na een offensieve partij tegen Limburg United: 98-91.

Corrigeer

Uitslagen & standen