De Ketele en De Pauw winnen Six Days Series Finale in Mallorca

De Ketele en De Pauw winnen Six Days Series Finale in Mallorca

Foto: EPA

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw zetten gisterenavond de finale van de Six Days Series naar hun hand. Op een presenteerblaadje kregen ze het niet in de Palma Nova Arena. De Spanjaarden Albert Torres en Sebastien Mora Vedri, die een wild card kregen, wonnen de korte ploegkoers over 20'. De puntenkoers was een kolfje naar de hand van de Zwitsers Claudio Imhof en Tristan Marquet. Na de ploegenafvalling, gewonnen door de Nederlanders Wim Stroetinga en Yoeri Havik, voerden de Spanjaarden het tussenklassement aan.

"De ploegkoers over 60' zat lang op slot. Er werd permanent 55km/uur gereden. Dan wegkomen, is niet zo simpel omdat iedereen op iedereen reageerde", zegt De Ketele wanneer we hem aan de lijn krijgen tijdens een tussenstop in Barcelona. "Bij het aansnijden van de laatste 60 ronden hebben wij een inschattingsfout gemaakt welke ons finaal goed uitkwam. We spurtten vol voor de punten op ronde 50, maar beseften te laat dat het puntengewin pas begon op 40 ronden van het einde. Door die gemiste spurt hadden we een kloof uitgediept en zetten we door. We versierden rondewinst en sprokkelden punten. Torres-Mora Vedri en Stroetinga-Havik reden nog rond, maar de buit was binnen."

De Ketele-De Pauw wonnen de zesdaagsen in Londen en Amsterdam en eindigden tweede in Berlijn en Kopenhagen. "Dit is de bekroning na een zeer constante winter. De appreciatie voor ons is groot omdat het door Eurosport goed in beeld werd gebracht. In Mallorca leerde ik dat er al veel klaar zijn voor het WK in Hong Kong. Vooral de Fransman Thomas imponeerde. Wij hebben nog wat werk, maar dat komt volgende week tijdens de stage in Anadia wel goed."

Deze middag komen De Ketele en De Pauw in Zaventem toe. Daarna gaat het in hst-vaart naar het VWEM waar een ploegkoers op het programma staat. 

Corrigeer