Kopecky sleept brons uit de brand in omnium op tweede dag Belgian International Trackmeeting

Kopecky sleept brons uit de brand in omnium op tweede dag Belgian International Trackmeeting

Lotte Kopecky (rechts) domineerde gisteren nog met Jolien D'hoore op de eerste dag Foto: mvh

Lotte Kopecky schuift op in het klassement in het omnium bij de vrouwen op de Belgian International Trackmeeting. Onze landgenote begon de dag met een zwakke negende plaats in de scratch, maar is na de afvalling opgeschoven naar de zesde plaats.

In de scratch, het eerste nummer van het omnium, versierden de Oekraïnse Ganna Solovei en de Tsjechische Jarmila Machacova half koers rondewinst. Ook de Française Elise Delzelle probeerde een ronde te nemen, maar slaagde daar net niet in, Solovei won bijgevolgd voor Machacova en Delzenne. De Nederlandse Judith Bloem eindigde afgescheiden vierde. De Amerikaanse Sarah Hammer won de spurt voor de vijfde plaats voor de Nederlandse Kirsten Wild. Lotte Kopecky opende met een negende plaats en hypothekeerde zo bijna haar podiumkansen.

De Italiaanse Elisa Balsamo won vervolgens de temporonden voor de Nederlanders Kirsten Wild en Judith Bloem, die na twee wedstrijdonderdelen van het omnium het klassement aanvoert. In de afvalling ging Bloem er echter snel uit. Ook de Francaise Elise Delzenne mocht snel opkrassen. Lotte Kopecky eindigde daarin vijfde, Kirsten Wild derde. De Amerikaanse Sarah Hammer spurtte de Italiaanse Elisa Balsamo uit het wiel en won.

In de eindstand won Wild het omnium voor Balsamo en Kopecky, die finaal nog van zes naar drie oprukte in de eindstand.

Nicky Degrendele tweede in keirinfinale na Laurine Van Riesen

De Nederlandse Laurine Van Riesen, gisteren al de beste in het sprintnummer voor haar landgenote Elis Ligtlee. Nicky Degrendele eindigde knap tweede, olympisch kampioen Ligtlee pas vijfde. 

Lindsay De Vylder wint puntenkoers en bevestigt progressie

Bij de mannen plaatsten Lindsay De Vylder (die de eerste reeks van de puntenkoers won), Gerben Thijssen, Robbe Ghys, Bryan Boussaer (die de tweede reeks won), Sasha Weemaes, Maths Heinderson en Mathias Lefever zich voor de finale van de puntenkoers.

Daarin kregen we een bloedstollend slot. De Vylder en de Wit-Rus Raman Tsishkou totaliseerden hetzelfde puntentotaal bij het aansnijden van de slotspurt. De renner van Sport Vlaanderen-Baloise won overtuigend de dubbele punten en meteen de wedstrijd. De Laarnenaar bevestigde hiermee de progressie welke hij eerder al toonde tijdens WB-wedstrijden en de Lotto-Zesdaagse Vlaanderen-Gent. 

Fabio Van Den Bossche knap tweede in puntenkoers junioren

Bij de puntenkoers voor junioren trok Belgisch kampioen Nicolas Wernimont meteen ten aanval, Brent Van Mulders pikte aan en wat later deed de Hongaar Gabor hen dat na. Net voor de eerste spurt liep alles opnieuw samen. Wernimont won de spurt voor de Nederlander Heynen. Daarna koos Fabio Van Den Bossche voor de aanval, maar ook de Oost-Vlaming kreeg geen vrijgeleide. Wernimont won ook de tweede spurt. Van Mulders probeerde rondewinst te versieren, maar werd gegrepen. Half koers voerde Wernimont het klassement aan met 17 punten voor Heynen en Dorenbos, die 10 punten totaliseerden.

In de tweede wedstrijdhelft versierde de Oekraïner Kanaka als eerste een winstronde. Wat later deden ook Van Mulders, Fabio Van Den Bossche en vier gezellen hem dat na. De Nederlander Yanne Dorenbos nam met nog twee spurten te gaan de leiding over voor Van Den Bossche en Heynen. Van Den Bossche, perfect gepiloteerd door ploegmakker Wernimont, won de slotspurt. Dorenbos won voor Van Den Bossche, Heynen en Van Mulders.

Corrigeer


Meest Gelezen Sport