Laurent Pichon snelt naar zege in Classic Loire Atlantique

Laurent Pichon snelt naar zege in Classic Loire Atlantique

Archiefbeeld. Foto: Photo News

Brussel -

Laurent Pichon (Fortuneo-Vital Concept) heeft zaterdag de Classic Loire Atlantique (Fra/1.1) op zijn palmares gebracht. De Fransman sprong weg op het eind en haalde het na 182,8 kilometer in La Haye-Fouassière voor zijn langenoten Thomas Boudat (Direct Energie) en Hugo Hofstetter (Cofidis). Onze landgenoot Edward Planckaert sprintte naar een vierde stek.

De ontsnapping van de dag kwam op naam van drie renners: Benoit Cosnefroy, Marc Fournier en Kévin Le Cunff. Maximaal reden ze een voorsprong van 5:30 bij elkaar. Het peloton was uit op een sprint en onder impuls van Wanty-Groupe Gobert, Cofidis en Roubaix-Lille Métropole zakte de bonus over halfweg koers snel.

Toen ze nog amper 1:20 hadden, maakten enkele renners de sprong uit het peloton naar voren. Onder hen bevonden zich Thomas Sprengers en Pieter Vanspeybrouck. Maar het peloton was niet ver en nog enkele andere renners sloten aan, onder hen Bert Van Lerberghe en Dries Van Gestel. Uiteindelijk volgde een hergroepering met een kleine voorwacht van het peloton.

In de slotfase sprong Pichon weg. Hij kreeg steun van ploegmaat Bonnamour, die al voorop was. Het duo telde een kleine voorsprong bij het ingaan van de slotkilometer en dankzij Bonnamour hield de kleine kloof stand en bleef Pichon een sprintend peloton voor. De 30-jarige Fransman volgt op de erelijst Anthony Turgis op.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.