Zulte Waregem viert bekerwinst

Essevee-fans spotten bij bekerviering met Coucke (die er best mee kan lachen)

Waregem / Zulte -

De spelers van Zulte Waregem hebben een korte nacht achter de rug, maar op de markt in Waregem werden ze op luid gejuich onthaald door honderden supporters. De bekerhelden werden in de bloemetjes gezet, de beker ging nog eens in de lucht. Voor hun aankomst werden de fans, gewapend met vlaggen en een goed humeur, opgewarmd door comedian en Essevee-fan Han Coucke, die ook duchtig de draak stak met zijn naamgenoot en voorzitter van Oostende: Marc Coucke. Zijn hit ‘Het is weer Couckenbak’ schalde vrolijk over de hoofden van de supporters. Een geintje dat de KVO-voorzitter wel kon smaken.

LEES OOK: Marc Coucke na verloren finale: “Waaraan hebben we deze belachelijke reactie te danken?”

KVO-voorzitter Marc Coucke kon nog om lachen om de speelse plagerijen van Zulte Waregem. En ook de muziekkeuze vond hij dik in orde. “Het weze jullie gegund @ESSEVEELIVE en Han Solo. Ik zwaai beetje ontgoocheld terug! Wel goeie muziekkeuze”, twitterde hij.

Voor de spelers en trainers naar de markt in Waregem trokken, werden ze eerst ingehuldigd in Zulte. Op de markt in Waregem arriveerden de spelers rond 16.10 uur. De bekerhelden wer op het podium geroepen en een voor een naar voren geroepen. Francky Dury hoorde zijn naam over de markt galmen en ook Mbaye Leye kreeg een luid applaus. En uiteraard werd ook de beker uitvoerig getoond aan de massaal opgedoken fans. Essevee-kapitein Leye had ook nog een aantal woorden van dank over voor het talrijk opgekomen publiek, net als penalty-held Sammy Bossut.

 
 

Tussen 17 en 19 uur bouwden de supporters dan nog een feestje bouwen op de markt. Het plein werd afgezet en bewaakt door veiligheidsagenten en de politie. Uiteindelijk werd de show nog gestolen door materiaalman Ceetje en de kinderen van Leye en Lepoint.

 

 

 

Coach Francky Dury liet nog optekenen dat hij tevreden was dat de markt was volgelopen. "Het is de bedoeling dat we dit plein nog wel eens kunnen laten vollopen", zinspeelde hij op de ambitie van zijn ploeg. "We toonden we mentaal sterk zijn.  Ondanks de klappen waarmee we tot tweemaal toe achterop kwamen, zijn we doorgegaan."

Voor de supporters was het natuurlijk vooral reikhalzend uitkijken naar de spelers. Sander Coopman die als invaller een doelpunt wist te scoren, beschreef het fantastisch winnaarsgevoel. Brian Hamalainen scoorde de winnende penalty. "Toen voelde ik vooral opluchting", zo vertelt hij. De glimmende beker werd uiteindelijk nogmaals de lucht in gestoken door Essevee-kapitein Mbaye Leye. "Mijn eerste beker als kapitein is toch heel bijzonder. Het feest is vannacht maar doorgegaan. Ik ben nog niet thuis geraakt", aldus nog de breed glimlachende Leye.

 

Essevee-fans spotten bij bekerviering met Coucke (die er best mee kan lachen)
De bloemen voor de spelers liggen al klaar. Foto: jcs
Essevee-fans spotten bij bekerviering met Coucke (die er best mee kan lachen)
Han Coucke warmt het publiek alvast op. Foto: jcs

Essevee kroonde zich zaterdag in het Koning Boudewijnstadion na een zinderende finale tegen KV Oostende tot bekerwinnaar. Het stond 3-3 na 120 minuten speeltijd, de strijd moest beslist worden in de penalty's. Daar kroonde Sammy Bossut zich tot een van de helden van de avond, hij stopte twee penalty's en schonk Zulte Waregem zo zijn tweede Beker van België.

Corrigeer