Gemeente kreunt onder geluidsoverlast ringweg: “We kunnen niet meer buiten zitten door het lawaai”

Gemeente kreunt onder geluidsoverlast ringweg: “We kunnen niet meer buiten zitten door het lawaai”

Het gemeentebestuur van Pittem is de geluidsoverlast van de ring meer dan beu en wil zo snel mogelijk een oplossing. Foto: foto’s slr

Pittem -

Het gemeentebestuur van Pittem wil een oplossing voor de geluidshinder van de Ringlaan. Dagelijks rijden zo’n 18.000 voertuigen over de ring en dat zorgt voor heel wat lawaai. Zo erg dat sommige inwoners zelfs niet meer buiten kunnen zitten.

Al geruime tijd krijgt het gemeentebestuur van Pittem klachten binnen van geluidsoverlast veroorzaakt door het verkeer op de Ringlaan Robert Depaepe (N37). Volgens de laatste cijfers van het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) zouden dagelijks zo’n 18.000 voertuigen over de ring rijden. Dat aantal zou op termijn zelfs oplopen naar 20.000 voertuigen. De ring rond Pittem werd begin de jaren tachtig aangelegd en zorgde ervoor dat het verkeer van Roeselare richting Tielt, en omgekeerd, niet meer door de Pittemse dorpskern hoefde te rijden. De baan werd toen in beton aangelegd. Een paar jaar geleden werden er tijdens onderhoudswerken bepaalde stukken aangelegd in asfalt. “De komst van de ring was vroeger een zegen voor de gemeente, maar nu is het eerder een gesel”, zegt burgemeester Ivan Delaere (CD&V).

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees