Tine Deckers moet opgeven na aanrijding met vrijwilliger in Ironman Puerto Rico

Tine Deckers moet opgeven na aanrijding met vrijwilliger in Ironman Puerto Rico

Archiefbeeld Foto: Photo News

Tine Deckers heeft weinig plezier beleefd aan haar deelname aan de Ironman 70.3 triatlon van Puerto Rico. Titelverdedigster Deckers botste tijdens het fietsen op een vrijwilliger en moest de strijd staken met een gehavende schouder. Ze laat zich woensdag in België onderzoeken. “Ik hoop op een kneuzing, maar vrees dat het erger is”, meldt ze zondag op haar website.

De Ironman 70.3 van Puerto Rico was voor Deckers de eerste wedstrijd van het seizoen. Ze was als twaalfde uit het water gekomen en was na 17 km op de fiets al naar een vijfde stek opgerukt. Toen ging het echter mis. Eerst kreeg ze een strafkaart omdat ze een groepje niet snel genoeg voorbijfietste en even later gebeurde het ongeluk.

“In de buurt van een aid station waren vrijwilligers de weggegooide flesjes van de voorbijrijdende deelnemers aan het oprapen. Enkelen hadden niet gezien dat de profs vanuit de andere richting terug op komst waren. Ze kon nog één persoon uit de weg roepen, maar een tweede had haar niet gezien. Ze raakte hem vol met haar schouder terwijl ze zo’n 40 km/u reed. Ze kon nog rechtop blijven maar haar schouder was te zwaar geraakt om de wedstrijd verder te zetten”, klinkt het.

“Ik hoop op een kneuzing maar vrees dat het erger is. Ik kan mijn arm niet opheffen”, verklaarde Deckers. “Ik wilde eerst nog verder doen en er tenminste een goeie training van maken. Maar de pijn was echt te erg. Heel erg jammer, maar ik ga niemand met de vinger wijzen. Zo’n ongelukken gebeuren nu eenmaal. En het zijn de vrijwilligers die zo’n Ironman mogelijk maken. Nu eerst de diagnose afwachten en dan bekijken of de Ironman Texas van 22 april nog haalbaar is.”

Corrigeer