Slachtoffer (29) wacht lange revalidatie na frontale klap tijdens inhaalbeweging

Slachtoffer (29) wacht lange revalidatie na frontale klap tijdens inhaalbeweging

De vrouw knalde tegen een bestelwagen op de Brugsesteenweg. Ze werd uit haar wagen geslingerd en in kritieke toestand afgevoerd. Foto: TOM VAN RYCKEGHEM

Meulebeke -

Delphine Rosseel (29) uit Meulebeke raakte zaterdagavond zwaargewond bij een ongeval op de Brugsesteenweg. Een bestelwagen die een inhaalbeweging deed reed frontaal in op de wagen van het slachtoffer. De dame liep heel wat breuken op.

Delphine Rosseel (29) uit Meulebeke had zaterdagavond om zes uur net gedaan met werken in een kapsalon in Ingelmunster, toen ze op de Brugsesteenweg richting haar vriend in Zwevezele reed. D.S. (30) uit Ardooie deed met haar Volkswagen Transporter een inhaalmanoeuvre, maar zag de tegenligger te laat. De bestuurster van de bestelwagen probeerde nog uit te wijken, maar verloor de controle over het stuur. Zo botste ze frontaal op de auto van het slachtoffer.

Even in coma

Door de klap werd het slachtoffer uit haar wagen geslingerd. De bestuurster van de bestelwagen werd met lichte verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis, maar de toestand van Rosseel was kritiek. De vrouw verloor haar milt en liep tal van breuken op. Ze werd even in coma gehouden, maar haar toestand zou intussen stabiel zijn. Bij het ongeval was ook een derde wagen betrokken, die vooral blikschade opliep. Door het ongeval was de Brugsesteenweg zaterdag enkele uren afgesloten voor het verkeer.

“Een verschrikkelijk ongeval”, zegt burgemeester Dirk Verwilst, die de getroffen familie persoonlijk kent. “Delphine is altijd een sympathieke dame geweest die zeer geliefd was bij haar collega’s en vrienden. Ik schrok dan ook toen ik het nieuws zaterdag vernam.”

De burgemeester bracht intussen al meermaals een bezoek aan de ouders van het slachtoffer. “Delphine was volledig in haar recht, maar daar koop je niks mee in deze situatie. Ik vrees dat ze een lange revalidatie tegemoet gaat. Toch mogen we blij zijn dat het niet erger is afgelopen”, zegt Verwilst. “Ik heb aan haar ouders ook gezegd dat ze haar tenminste nog kunnen zien. Ze heeft nu een lange weg af te gaan, maar ik denk dat ze er wel zal komen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees