Muur tussen basis- en secundair onderwijs verdwijnt bij Athena Heule

Nieuw schoolgebouw heeft tiener- én kindercampus

© loh

Athena Heule opende zaterdag officieel zijn nieuwe gebouwen. In de nieuwbouw is onder meer een tiener- én een kindercampus. De totale investering bedraagt 8,5 miljoen euro.

Kris Vanhee

Het nieuwe onderwijsinitiatief sloopt de muur tussen basisonderwijs en secundair onderwijs. Om optimaal van start te gaan, werd geïnvesteerd in modern uitgeruste klassen, computerlokalen, sportaccommodatie en studieruimte. Een investering van 8,5 miljoen euro. Alles is zo ingericht dat leerlingen van 8 tot en met 14 jaar er samen kunnen schoollopen, met speeltijden voorbehouden per leeftijdsgroep. “Op die manier kunnen we het grote schooldomein optimaal benutten voor alle lessen”, zegt directeur Diter Den Baes. “Aan de ene kant van het domein krijg je een tienercampus waar leerlingen van 8 tot 14 jaar samenzitten en aan de andere kant een kindercampus, waar de kleinsten van 2,5 tot 7 jaar schoollopen.”

Kleinschaliger en warmer

Bij de opening kreeg Athena lof van de vertegenwoordiger van Vlaams minister van onderwijs Hilde Crevits (CD&V) voor de manier waarop de school de onderwijsproblematiek aanpakt. “De Vlaamse regering wil een betere aansluiting van het basis- met het secundair onderwijs en leerlijnen die doorlopen tot 14 jaar”, zegt Den Baes. “Verschillende onderzoeken tonen aan dat dit de ontwikkeling van kinderen tot zelfzekere tieners ten goede komt.”

In Heule wordt dit nu mogelijk met De Dobbelsteen XL. “De laatste leerjaren van basisschool De Dobbelsteen en de eerste twee leerjaren van secundaire school Athena lopen in elkaar over. Ouders zijn vragende partij om het kader van warmte, kleinschaligheid en veiligheid tot de leeftijd van 14 jaar op te trekken. Er zijn in Vlaanderen nog enkele plaatsen waar een gelijkaardig onderwijsinitiatief loopt.”

Avondonderwijs zal eveneens gebruikmaken van de nieuwe ateliers van de school en de ruime parking is er voor de buurt. “De parkeerdruk in de buurt is groot”, zegt schepen Wout Maddens (Open VLD). “Het openstellen van de parking van de school is een goede zaak.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio