Supportersfeest eindigt in mineur, “Maar we mogen toch fier zijn op KVO”

Oostende -

Wat een domper voor de KVO-supporters. Zo sfeervol het was voor de match, des te groter was de ontgoocheling achteraf. “Maar we mogen fier zijn”, klonk het unaniem na de verloren bekerfinale.

Het mocht niet zijn. Strafschoppen beslisten zaterdagavond over het lot van KVO, en haar supporters. “Verschrikkelijk en onverdiend”, kon Thomas (22) achteraf zijn ontgoocheling niet verbergen. Hij was niet alleen.

Met 13.300 supporters was KV Oostende zaterdag naar De Heizel getrokken. De colonne bussen vertrok vanaf 14 uur richting Brussel. De tankstations langs de E40 werden onderweg overrompeld voor de niet te vermijden plaspauzes. Eén van de bussen miste op de autosnelweg de afslag en belandde tussen de supporters van Zulte-Waregem. Uitstappen mocht niet van de politie. Onder escorte werd de bus naar de juiste route begeleid. Vanuit Parking C trok de menigte richting ‘Oostend Plage’ onder het Atonium waar er dj-sets en optredens van Yamo, Soulbrothers, Garry Hagger en de KVO-ambassadeurs, Swoop, Dimaro, en Preuteleute en Kleine Sanders op het programma stonden.

“We zijn er klaar voor. De sfeer is top. We hebben een abonnement op KV Oostende en verlengden die al voor play-off 1 straks. Vandaag moet een nieuw hoogtepunt worden”, zegt Denis.

Zelfs het slechte weer kon de pret niet bederven. “Van een beetje regen zijn we niet bang hé”, zegt Gilles (23), die met zijn ploegmaten van basketbalclub RHK Oostende naar De Heizel is afgezakt. “We hebben zelfs speciaal voor deze bekerfinale onze eigen wedstrijden van de eerste en de tweede ploeg verplaatst.”

Geen afterparty

Om 19.05 uur gingen op politiebevel alle lichten uit. Drankkraampjes sloten de deuren. De menigte trok richting Koning Boudewijnstadion voor dé match van het jaar. Geen alcohol meer in de tribune. Wél een pak sfeer. “Com'on Kavee, com'on Kavee”, klonk het de hele match door. Bij de 1-0, 2-1 en in de verlengingen bij de 3-3 nog net iets luider. Enkele minuten later werd het echter muisstil, na de beslissende strafschop. De supporters trokken ontgoocheld terug naar de bussen. Weg feeststemming. Geen afterparty in de Versluys Arena. “Maar eigenlijk mogen we best fier zijn. Het is uitkijken naar de rest van de competitie nu”, besluit Cédric (33). Of zoals voorzitter Marc Coucke tweette: ‘Bon, kop op @kvoostende, met dit talent en deze inzet worden het play-off 1 matchen.’ Tickets en abonnementen daarvoor zijn te koop via www.kvo.be.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio