6.000 Maneblussers leven zich uit tijdens 45ste carnavalstoet

Mechelen -

Met veel toeters en bellen trok de Mechelse carnavalstoet zondagnamiddag door de stad. Ruim zesduizend bezoekers kwamen de groepen aanmoedigen. “Mensen een keertje laten lachen en gek doen, daar doen we ’t voor”, zeggen de carnavalisten.

De regen bleef weg en de zon kwam geregeld piepen. Dat is genoeg om een paar duizend Maneblussers mee te laten genieten van het kleurrijke spektakel dat carnaval toch wel is.

“Mechelen kent niet die carnavaleske folklore die andere steden of gemeente wél kennen, maar dat neemt niet weg dat we elk jaar, nu al voor de 45ste keer, er met onze stoet weer staan. Onze stoet is niet politiek getint zoals in Aalst. De groepen mogen hier hun goesting doen, maar we stellen vast dat het nooit vulgair is”, zegt Jean Aerts (59), voorzitter van De Kullen en het Mechels Karnaval Komité.

Stipt op het carnavaleske uur van 14.11 uur trokken een dertigtal wagens en muziekgroepen het stadscentrum in.

De stoet werd geopend met de carnavalswagen van de Mechelse carnavalsgilde De Knullen waarop het onlangs verkozen Jeugdprinsenpaar 2017 van de stad Mechelen, Milan I en Kiara I, snoep en gadgets naar de toeschouwers gooiden. En daar werd door de kids en vele papa’s en mama’s gretig naar gegrepen. Ook in de ere-tribune ana de Veemarkt kregen de genodigden de snoep letterlijk op hun hoofden gegooid.

“We merken dat de stoet elk jaar nogal wat volk op de been brengt en ook steeds meer kindjes langs het parcours verkleed komen kijken. Ja, dat doet deugd, de mensen een keer te zien lachen en eens gek doen”, zegt stoetverantwoordelijke Georges Beerden.

Na afloop werden de carnavalisten in het stadhuis door burgemeester Bart Somers ontvangen. Daar kreeg Carnavalvereniging De Kokonote uit Mortsel de prijs voor de mooiste wagen. De Snot-e-bellen uit Vilvoorde mochten de prijs voor de mooiste verklede groep in ontvangst nemen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio