Basketbal EuroMillions LeagueCharleroi 79 - Leuven Bears 90

Armani Cotton: “Ik had gevoel dat we op training waren”

Armani Cotton: “Ik had gevoel dat we op training waren”

Armani Cotton: “We hadden een afspraak met de geschiedenis.” Foto: vel

Leuven -

Na 13 jaar kon Leuven Bears eindelijk één van de resterende lege pagina's in zijn historie invullen. Voor het eerst won de fusieclub in Charleroi (79-90). .

De geschiedenis herhaalt zich, zeker wanneer je de vergelijking maakt met de zege van het toenmalige Leuven in 2001 in Charleroi. Toen opende Wim Vanhaele de debatten met een bom, nu was dat Clint Steindle. Verschillen waren er ook, want 16 jaar geleden ging het om de heenwedstrijd in de halve finale van de beker en de Leuvenaars leidden de hele partij.

Het enige wat uiteindelijk telt is de overwinning en daar genoten de amper 25 meegereisde Leuvense supporters enorm van. Ook de spelers glunderden en wisten dat ze geschiedenis schreven. “Ik heb daar altijd een afspraak mee”, vertelt Armani Cotton, die 13 punten scoorde na de rust.

Beloond

“Voor het eerst dit seizoen had ik het gevoel dat we, hoewel het een wedstrijd was, op training waren. De bal ging vlot rond, iedereen werd er bij betrokken en we troffen vlot raak. Het harde werken en de uren van video’s bekijken werden eindelijk beloond met deze zoete zege.”

Een andere les die de spelersgroep geleerd had, was niet zeuren en klagen bij de refs na een dubieuze beslissing. “Je kan er toch niets aan veranderen. Als ze fluiten of niet fluiten en je gaat met hen in discussie, heb je kans op een technische fout. Die opstapeling van technische fouten brak ons al vaker zuur op.”

Met deze zevende zege tellen de Leuvenaars al één zege meer dan vorig jaar. Toch verandert de situatie niet. Daar Bergen won van Luik telt Leuven nog steeds drie zeges minder dan de Henegouwers. “Het is een dubbel gevoel. We doen een goede zaak ten opzichte van Luik, dat nu twee zeges minder telt. Het verschil met Bergen blijft hetzelfde. Toch is nog alles mogelijk”, besluit Armani Cotton.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio