Ze is amper 16 en heeft een kindje met een advocaat van 41. Nu smeken haar ouders haar om terug naar huis te komen

Ze is amper 16 en heeft een kindje met een advocaat van 41. Nu smeken haar ouders haar om terug naar huis te komen

Het 16-jarige meisje A. heeft een kindje gekregen van de 41-jarige Antwerpse advocaat Anthony A. De tienermama woont nu in een gespecialiseerd centrum op bevel van de jeugdrechter. Haar ouders zijn ten einde raad: “Kom alsjeblief terug naar huis. Het babybedje staat klaar”, zeggen ze tegen Het Laatste Nieuws.

“Haar plaats is hier. We hebben een kamer ingericht voor A. en haar dochtertje”, zeggen ze tegen Het Laatste Nieuws. Haar familie heeft het gevoel dat het gerecht hen niet helpt. Haar ouders Marina en Modest, en haar tweelingzus missen A.

De familie van A. verhuisde in 2011 naar Sint-Job-in-’t-Goor. Even later kwam de advocaat kwam tegenover hen wonen. “Op het buurtfeest waren we samen de nieuwkomers. Dat schept een band”, vertellen haar ouders. Anthony kocht een paard en dat vonden de tweelingmeisjes geweldig, want ook zij waren grote paardenliefhebbers. “Ook tussen ons en de buren klikte het. We zagen hem als een vaderfiguur voor hen, omdat we zelf al wat ouder zijn. Ik was al in de veertig toen ik de meisjes kreeg. Hij kwam hier over de vloer om samen te eten. Hij was een vriend des huizes en we hadden veel vertrouwen in hem.”

A. en Anthony werden verliefd toen ze 14 was en een jaar later raakte ze zwanger van haar 25 jaar oudere vriend. Toen het parket dat vernam, besliste het de advocaat te vervolgen. Want ook al stemde A. met de seksuele contacten in, juridisch gezien blijft het verkrachting. Seksuele handelingen met iemand jonger dan 16 zijn in ons land strafbaar. Voorbije dinsdag hebben ze zijn zaak uitgesteld, aangezien enkele deskundigenverslagen ontbraken. Eind mei komt zijn zaak opnieuw voor.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees