André Greipel beklaagt zich keuze voor Ronde van Catalonië al voor start

André Greipel beklaagt zich keuze voor Ronde van Catalonië al voor start

André Greipel Foto: BELGA

André Greipel zakt komende week nog niet af naar Vlaanderen. De Duitse spurtbom van Lotto-Soudal verkiest alternatief programma via de Ronde van Catalonië boven het dokkeren over de kasseien. Maar nog voor de start van de heuvelachtige, Spaanse rittenkoers beklaagt hij al zijn keuze. “Ik had beter de ritprofielen op voorhand bekeken”, baalde hij.

André Greipel gooit het dit voorjaar over een andere boeg. Hij stond al niet aan de start van Milaan-San Remo en zal deze ook niet in het peloton zitten tijdens Dwars door Vlaanderen, E3 Prijs Harelbeke en Gent-Wevelgem. Samen met zijn ploeg Lotto-Soudal koos de Duitser voor een alternatief programma via de Ronde van Catalonië als voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen. Een merkwaardig probeersel, want de Spaanse rittenkoers staat toch geboekstaafd als een wedstrijd voor punchers en klimmers, en niet zozeer als een sprintersfestijn.

Ook Greipel heeft blijkbaar al spijt van zijn keuze. “Waarom niet eens een weekje Ronde van Catalonië, dacht ik. Ik had beter het ritprofiel vooraf bekeken”, schreef de ritwinnaar in de afgelopen Parijs-Nice nog voor de start van de eerste rit op zijn Twitterprofiel.

De eerste rit is meteen pittig met twee heuvels van eerste categorie en een colletje van derde categorie op dik twintig kilometer van de aankomst in Calella. Voor de rest zal Greipel vooral zijn klimkwaliteiten kunnen bijschaven in Catalonië.

 

 

Corrigeer


Meest Gelezen Sport