VIDEO. Nog weken rugpijn en blaren op de voeten: deze studenten houden de traditie in ere

Oostende / Gent -

De leden van de Oostendse studentenclub Dionysus komen maandagavond in Gent aan, na een indrukwekkende wandeltocht. Om de traditie van het ‘vatrollen’ in ere te houden, vertrokken de studenten zondagavond vanuit Oostende richting Gent, om ruim tachtig kilometer aan een stuk een biervat vooruit te rollen.

Het vatrollen is een traditie die de stichtende leden van de studentenclub in 1986 zelf in het leven riepen, om hun Griekse naamgod Dionysus (de god van bier, wijn en vertier, nvdr.) te eren. Regelmaat zat er niet echt in het vatrollen, maar daar wil de studentenclub verandering in brengen. In 1997, 2002, 2007 en 2012 werd het vatrollen opnieuw georganiseerd, en het huidige praesidium wil erover waken dat het evenement elke vijf jaar weer plaatsvindt.

De studenten vertrokken zondagavond rond middernacht richting Gent, en komen maandagavond aan in hun stamcafé Bierologie in de Gentse studentenbuurt. De tocht ging langs autoluwe wegen en stappende meute werd tijdens de tocht begeleid voor een bezemwagen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees