Na dodelijke schietpartij

Uitbater luchthaven Orly pleit voor camera’s met gezichtsherkenning

Uitbater luchthaven Orly pleit voor camera’s met gezichtsherkenning

Foto: REUTERS

Aéroports de Paris (ADP), de uitbater van onder meer de luchthaven van Orly, heeft maandag gepleit voor de invoering “op termijn” van camera’s met gezichtsherkenning. Op die manier moeten mensen die als gevaarlijk beschouwd worden, sneller geïdentificeerd kunnen worden. De aanbeveling komt er twee dagen nadat een man op de Parijse luchthaven werd doodgeschoten bij een aanval op een vrouwelijke militair.

Gezichtsherkenning is “op termijn wellicht een piste waarop we ons moeten richten”, verklaarde ADP-topman Augustin de Romanet aan de radiozender France Inter.

Uitbater luchthaven Orly pleit voor camera’s met gezichtsherkenning
Augustin de Romanet. Foto: AFP

Op de luchthaven van Orly zijn vandaag al 2.000 camera’s geïnstalleerd. Ook het systeem van gezichtsherkenning wordt al toegepast, zo benadrukt Romanet. “Maar dat gebeurt om de passage aan de douane te versnellen, niet om gevaarlijke mensen te detecteren.”

Romanet was in oktober nog naar Israël gegaan om de veiligheidsmaatregelen op de luchthaven Ben-Goerion in Tel Aviv te bestuderen. Daar worden wagens al gecontroleerd nog voor ze de luchthaven bereiken. Romanet benadrukt dat hij dat systeem “in de huidige omstandigheden niet realiseerbaar” acht voor de luchthavens in Parijs. Hij waarschuwt dat dergelijke controles files zullen veroorzaken, waardoor er “doelwitten buiten de luchthaven” ontstaan.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees