Verrassing van formaat voor vrouw die redder zocht na zwaar ongeval

Verrassing van formaat voor vrouw die redder zocht na zwaar ongeval

Rika Bouderez. Foto: ego

Opwijk / Destelbergen -

Rika Bouderez dacht ze haar leven te danken had aan één redder, toen ze het slachtoffer werd van een verkeersongeval op de E17, maar het waren er twee. Dankzij een artikel in deze krant had ze contact met haar redders.

“Het artikel in Het Nieuwsblad was pas verschenen, toen de eerste reacties binnen liepen op mijn Facebook-pagina”, vertelt Rika Bouderez (57), die in januari in Destelbergen het slachtoffer werd van een zwaar verkeersongeval met vluchtmisdrijf en ternauwernood kon overleven.

De moeder van zes kinderen, die onthaalmoeder is, werd pas vijf weken na haar ongeval uit het ziekenhuis ontslagen. Ze zat gekneld in haar verhakkelde Toyota op de E17 en liep zware blessures op. De brandweer daagde niet meteen op. Door een communicatiefout waren alleen politie en ziekenwagen ter plaatse.

“Ik werd toen in leven gehouden door, dacht ik, één ambulancier, maar nu blijkt dat ze met twee waren. Bart T'Siobbel hield de hele tijd mijn hoofd vast langs de verbrijzelde ruit, terwijl Bart Braeckman mij in de auto een uur lang op tilde om mij te ontlasten van de veiligheidsriemen die me dreigden te verstikken. Ik had veel pijn in de nek.”

“Ik heb met beide mannen gesproken”, aldus de Opwijkse. “Ze waren aangenaam verrast dat ik hen zocht. “Als we iemand geholpen helpen bij een zwaar verkeersongeval, krijgen we nadien weinig of geen reacties”, zeggen ze. Ik ga er één dezer naar toe om er een flesje drank en een doosje pralines af te geven.”

LEES OOK: Gezocht: ambulancier die Rika (57) het leven redde na zwaar ongeval

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees